Om

KANINBORGEN

Kæledyr med kærlighed -raceopdræt af dværgvædder kaniner

Kontakt

Lena Frydensberg-Holm

Skarrildvej 5

2770 Kastrup

Danmark

 

tlf 26 28 86 29

mail lenafrydensbergholm@hotmail.com

 

 

Familien har en hjemmeside, der især handler om de rejser, som vi elsker at tage på. Føl dig velkommen til at læse mere om os på

Vi går ind for dyrevelfærd, både for vores kæledyr og for de dyr, der ender på spisebordet, derfor har vi været med i kogræsserforeningen sundbyko, fra 2. år den eksisterede. Så ved vi at vores oksekød kommer fra sunde glade kvier, der har gået og hygget sig på vidderne på amagerfælled, hvor vi selv har fulgt dem, fodret dem og klappet dem. Se mere på

Vi er medlem af Dansk kaninavler forening. Danske kaninavlerforening er sammenslutningen af kaninavler foreninger i Danmark. Se mere på

Pede Interdum

Nisl congue nulla vivamus adipiscing malesua curabitur tincidunt quis at suspendisse nullarut dolor commodo mauris in nulla porta dipsume arcu wisi nunc vitae pede.

 • Cum massa a lectus non sit adipiscing
 • Arcu nec vitae sollicitudin mauris
 • Egestas quis sit et elementum pretium
 • Senectus in aliquam nec orci volutpat
 • Velit nulla vestibulum donec arcu sit
 • Proin velit nunc condimentum ut donec
 • Lacus rhoncus consequat at tempus
 • Suspendisse ulam maecenas sollicitu
 • Consequat egestas libero in cras
 • Ipsum phasellus mauris Mi ante mattis
 • Quis varius condimentum lorem tortor

Om os

-og lidt om kaniner

En familie på fire med dyrevelfærd, nærhed og tryghed som nøgleord

 

Familien består af Far Kasper, Mor Lena og drengene Anton og Niklas. Hele familien elsker dyr, derfor har vi også både hund, kat, høns og kaniner. Vi startede med kaniner i 2006, da Niklas var 2 og Anton 3 år gammel, hurtigt vandt de en stor plads i familiens hjerter. Ninka, Niklas første kanin døde af alderdom i 2014. Som årene gik blev interessen for kaniner dybere, og ud over at være bløde, søde og kælne venner til hver en tid, gik der også sport i at avle gode racetypiske unger, med det samme gode sind, som forældredyrene. I 2010 startede vi det store arbejde med at lave dværgvæddere i farven gulrød og pelstypen satin. Racen dværgvædder stammer oprindeligt fra Holland og kan kendes på sin lille størrelse (op til 1,9 kg) og sine charmerende hængeøre, samt ikke mindst på sit fantastiske temperament, de er blide, tålmodige, rolige, grænsende til det dovne, lette at lære tricks og meget glade for mad. Kaninernes labrador :-) Derfor faldt vores valg på netop denne race. Dværgvædderen er godkendt i 4 pelstyper, almindelig, rex (meget kort tæt pels), cashmere (lang, blød, kræver en del pelspleje) og sidst men ikke mindst pelstypen satin, som er en blank skinnende og silkeblød pels, hvor hvert hårstrå er 1/4 så tykt som et almindeligt hårstrå. Vi har valgt at avle med den smukke satin pelstype, fordi den er fantastisk blød at røre ved og giver en fantastisk smuk dybde til alle farver og særligt til den gulrøde (orange) farve. Kombinationen af satin pels og farven gulrød er super flot og kan næsten lyse. Det er netop derfor vi har valgt netop denne variant at arbejde med, der er lang vej til perfektionen i det ydre, men for os er temperamentet og sundheden det allervigtigste, -og det er helt på plads i vores avl.

 

Vores kaniner lever udendørs i store lyse bure i vores villahave. En dværgvædder kræver et bur på mindst 120X60 og allerhelst mere. Kaniner er kolonidyr og ikke flok dyr, I naturen lever de i store grupper, men hver kanin har sit eget hul og sin egen "forhave", som de ikke tillader andre kaniner i, det betyder at de har brug for hvert sit bur og ikke kan dele bur med artsfæller. Vores dyr bliver fodre med frisk hø, kaninpiller, grene og grøntsager. Og har altid adgang til frisk vand. En kanin kræver et godt groft foder for at dens tænder slibes korrekt og dens fordøjelse virker som den skal. Hø skal være hovedfoderet og kraftfoder bør kun være tilskud. Kaniner er falske drøvtyggere, hvilket betyder at de fra naturens side er indrettet perfekt til at leve af groft næringsfattigt foder, til gengæld er det nødvendigt for dem at fordøje maden to gange, for at få det fulde udbytte og få alle de vigtige vitaminer. Kaniner har derfor først en type afføring, blanke klistrede kugler, som de helst skal spise direkte. Det er først i anden omgang, der kommer de tørre kaninkugler vi er vant til at se. Denne proces er vigtig og skal fungere, derfor tåler kaniner ikke at få dårlig mave.

 

Amagerland kaninavler forening

Lille lokal forening med stærkt sammenhold og masser af hygge.

 

Amagerland, er en af danmarks ældste kaninavler foreninger, med over 75 år på bagen. I foreningenen er der plads til alle med interesse for kaniner, uanset om det er til kæl, hop, avl, udstilling, eller slagtedyr. Det er en god ide at melde sig ind i den lokale forening, der er masse af hjælp og viden at hente.

 

I amagerland kaninavler forening holder vi to udstillinger om året, en sommer udstilling, lige før sankt hans og en vinter udstilling først på året. Der afholdes hop træning en gang om måneden og medlemsmøde en gang om måneden, hvor man kan møde andre kanininteresserede, få svar på spørgsmål. Derudover bliver der arrangeret staldvandringer, hvor vi besøger spændende kaninstalde, vi deltager i kultur arrangementet "stjerner i natten", arrangere med mellemrum dyrlæge fordrag og hjælper hinanden med stort og småt, fra fælles foder bestilling, til feriepasning og øremærkning af unger.

 

Kom og vær med i fællesskabet, bliv medlem af Dansk kaninavler forening, med amagerland som din lokal forening, eller bliv lokalt medlem for kun 50,- om året.

Læs mere på www.amagerkaniner.dk

Alt materiale på siden er ejet af Lena Frydensberg-Holm

kontakt på lenafrydensbergholm@hotmail.com